Lördag 19 maj

Ligger i sängen i Copacabana just nu.
Vi har nu kommit till Rio de Janeiro i Brasilien. Det känns väldigt overkligt att ena dagen ser man ett av världens största vattenfall och andra dagen står man på sockerberget och ser ut över hela Rio. Som för övrigt känns som världens största stad. Man kommer ju aldrig kunna se hela staden, hur länge man än är här.

Igår åkte vi alltså från Argentina, via taxi över gränsen. Vi gav taxichauffören våra pass och han ordnade allt, de kollade inte ens på oss eller gick igenom vår packning. Så flög vi upp till Rio och kom fram där vid tio-tiden.

Det är ganska mycket varmare här än i Argentina. I Salta där vi var tidigare var det inte lika varmt men i Iguazù där vi såg vattenfallen var det väldigt varmt, blev lite brun igår.
Här idag har det varit runt 22-24 grader, vi tog en promenad längst stranden som är över fyra kilometer, gick kanske halva, och sen tog vi linbanan upp till sockerberget.

Imorgon ska vi till en annan del av staden där det ska vara lite äldre och finare, sen blir det nog en heldag på stranden någon av dagarna.

Snart åker jag och Klara till New York, det känns fortfarande overkligt att jag verkligen ska dit och stanna där tills nästa år...

Nu ska jag vila lite, sen blir det utgång med Caipirinha i Rio de Janeiro!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0